Sound Of Silence
HP Software Testing Program

Wednesday, September 4, 2013 @ 9/04/2013 07:32:00 AM | 0 Comment [s]

terasa lama betul tak ber"chit-chat" dalam ni.. apa yang membuatkan Areen terasa nak menaip ea? aha! actually, ada beberapa perkara yang sedang bermain-main di minda.. untuk me"release"kan minda tersebut, inilah terapi yang sangat mujarab..
Okay..Entry kali ni Areen nak story pasal program HP Software Testing yang diadakan di UiTM Shah Alam.. Areen baru je join program ni dalam cuti semester kali ni.. memang awesome sangat program ni.. My dream to become a Software Tester is not a dream anymore... 
Dalam program ni ada diajar macam mana nak guna HP Testing Tools antaranya, QuickTest Professional(QTP), LoadRunner, ALM Quality Center, Performance Center.. a lot of things I've learned from this program.. Especially about work in team, how to become a good leader, friendship, independence, increase your confident and many more.. ada beberapa gambar yang Areen nak share kali ni..
hye! meet my team mates! team kitorang menang challenge.. oh! lupa nak kenal kan, my instructor Mr. Jolouis Gutierrez from HP Philippines. Banyak benda yang kitorang dapat daripada beliau..and Jolo memang sangat awesome! instructor terbaik! Beliau memang pandai ambil hati kitorang supaya kitorang tak cepat bosan & banyak bagi motivasi untuk kitorang terus maju ke hadapan.. Team 2 jugak memang awesome! sebab korang jugak lah kita jadi team yang terbaik & dapat makanan yang banyak!

tadaa.. my classmates untuk HP Software testing ni.. ketahuilah bahawa anda-anda semua sangat awesome and thanks sebab bagi sebuah memori yang tak kan dilupakan.. walaupun kitorang semua daripada course yang berbeza, tetapi keserasian mudah dibentuk.. okay, jom kenal kan satu2.. kita ada Hidayah, Lisa, Miza, Natrah, Hanif, Zameer, Jasmin, Mira, Husna, Sha, Syu, Zana, Eryn, Ameer, Abdulah, Hafiz, Hilmi, Huzaifah, Jue, Yan, Anis and Nabila.. fuhh! ingat semua nama..alhamdulilah.. kalian memang tidak akan dilupakan.. 


memang banyak memori kitorang spend bersama even program nie cuma 1 bulan je..
 we ate together, we laugh together, we learned together, we are happy together.. thanks guys because gave me such a great experience..till we meet again.. 
sehingga jari bertemu papan kekunci,
Photobucket


Older Post | Newer Post
The Disclaimer

Assalamualaikum.. It's me.. Areen Adira..yeah! I am a girl, but it does not means I am a weak person..Don't jugdge a book by its cover.. Thanks Visit


Navigations!

Diary About


Let's Talk!


The Credits!

Template by : Farisyaa Awayy
Basecode by : Nurynn
Full Edited : Babylolica

Best View at GOOGLE CHROME!